SENYUM: Tak perlu kata apa apa.

Posted: April 19, 2011 in Uncategorized

Sampai ikat tali kasut pun aku nak senyum. Hari ni. Aku tampar bola aku senyum. Aku berhenti kat traffic light aku senyum. Aku minum air Iman punya pun aku senyum.

” Kenapa enta senyum je ni?” Iman tanya. Iman ahli geng kitab-kitab. Tu yang ana enta ana enta tu.

Aku jawab dengan senyum. Haha. Iman kerut dahi. “Adoii”  Iman jerit sebab aku lempang pipi dia sikit. Haha. Sambil senyum.

Aku serve bola tampar tadi pun aku senyum.

Ukhuwwah ni kan, manis kan. Aku tak mampu nak ucap macam mana. Serius! Kadang-kadang Allah tarik hujan kita, tapi Dia bagi angin sebab nak keringkan baju. Kadang-kadang Allah bagi kita masa yang sempit, tapi Dia bagi juga kita tidur yang lena agar dapat hilangkan penat.

Time aku tekan tekan keyboard ni pun aku senyum. Kalau la keyboard aku ni boleh cakap…..Oh. Tak. sebab dia tak akan boleh cakap.

Herm…:-)

Bayangkan.  Aku minum air Iman punya pun aku senyum. Aku berhenti kat traffic light aku senyum. Aku tampar bola aku senyum. Hari ni.  Sampai ikat tali kasut pun aku nak senyum.  Wallaweyh!!

Advertisements
Comments
  1. mutiara says:

    ^___^

    senyum,kerana hanya hujan yang mampu memberikan kita pelangi..

  2. musafir87 says:

    @mutiara:
    Yap..alhamdulillah..terima kasih Allah.
    Tq ye mutiara sudi singgah

  3. pengayuh says:

    ^_^ senyum.. wah, lama x singgah, rumah dah tukar kertas dinding baru..

  4. Nur syahidah says:

    I juz wanna smile(^^,)-ibtisam daaiman-keep on writing,,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s